Офіційний сайт співака та композитора Анатолія Сердюка
Мапа сайту
Новини - Анатолій Сердюк

16.XII.2011 у Запоріжжі пройшов ІV-й конкурс шкільної пісенної творчості «Запоріжжя моє кохане», організований Анатолiєм Сердюком спiльно iз Запорізьким департаменом освіти і науки, молоді та спорту.
У конкурсi взяли участь понад 70 творчих одиниць – солістів і вокальних ансамблів. Мета конкурсу - пропагування пiсень про Запорiзький край, популяризацiя творiв мiсцевих авторiв, патрiотичне виховання шкiльної молодi. Благодiйну фінансову допомогу надав депутат міськради Віктор Острянський.
м. Запорiжжя

Ініціатор проведення та голова журі конкурсу композитор Анатолій Сердюк поділився своїми враженнями. – Конкурс був започаткований 2006 року. З кожним роком зростала його популярність, збільшувалася кількість учасників і глядачів. Та, на жаль, через фінансові труднощі минулі два роки він не проводився. Цього року конкурс провели скромно, в актовій залі школи №103. Виступили понад 70 творчих одиниць – солістів і вокальних ансамблів. Не приймалися заявки від хорових колективів. Не було грошових премій – лише дипломи, стутуетки й символічно-корисні призи – нотні збірники з тематичним матеріалом і компакт-диски з піснями про Запорізький край. Фінансову допомогу надав депутат міськради Віктор Острянський. Серед переможців відзначу Дениса Аврамця (найкращий вокал), Антона Якубовського, Аліну Гузько, Інну Галаш з авторською піснею «Дніпровський блюз», Євгенію Павлову з цікавою піснею «Твоя земля», дует у складі Маргарити Юрець та Олександри Зворигіної, а також вокальну групу «Ліра» (школа № 100), яка виконувала складну пісню з елементами поліфонії. Слід відзначити й гарних музичних керівників. Добре виступили вихованці Олени Корнеєвої (ансамбль «Чайка»), Ольги Дерік, Валентини Манжос, Оксани Лопухіної, Лариси Падалко. На пісенному святі традиційно лунали твори місцевих композиторів – Анатолія Сердюка, Євгена Пасічника, Анатолія Козакова, Армена Ованесяна, поетів Петра Ребра, Зінаїди Бебешко, Віри Коваль та інших.
Однак цього року було менше тематичних пісень – відчувалася дворічна перерва. Тому протягом наступного року треба обов’язково проводити методичну роботу по підготовці до конкурсу – це пошук і підбір репертуару, адаптація творів під виконавців, робота над інтерпретацією відібраної пісні.